Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNOST ČISTE VODE

Voda vam ima čudan okus i miris, a kuhalo vam je puno kamenca? Imamo jednostavno rješenje

Voda
Foto: Shutterstock
1/5
22.04.2024.
u 12:54

Osjećate li čudan okus i miris u svojoj vodi, dok vaše kuhalo postaje zagušeno kamencem?

Naš planet Zemlja, dom nevjerojatne raznolikosti života i prirodnih čuda, pruža nam sve potrebno za opstanak – od zraka koji udišemo, vode koju pijemo, hrane koju jedemo i resursa koje koristimo za izgradnju svojih domova i gradova. Upravo zato svake godine, 22. travnja, obilježavamo Dan planete Zemlje kao podsjetnik na važnost očuvanja našega dragocjenog planeta, posebno danas kada je važnije nego ikad prepoznati hitnost klimatskih promjena, gubitka biološke raznolikosti i drugih ekoloških izazova te poduzeti konkretne korake za njihovo rješavanje. U tom duhu, tema ovogodišnjeg Dana planete Zemlje - "Obnova Zemlje" - poziva nas na djelovanje kako bismo obnovili prirodne resurse, poput ekosustava, šuma i voda te omogućili našem planetu da procvjeta u punom sjaju.

Uloga pojedinaca i zajednice

Svatko od nas ima ulogu u očuvanju planeta Zemlje i iako se može činiti da su potrebni veliki koraci, istina je da i male promjene u našem svakodnevnom životu čine veliku razliku. Recikliranje, smanjenje potrošnje energije, korištenje obnovljivih izvora energije te smanjenje upotrebe plastike samo su neki od načina na koje možemo pridonijeti očuvanju okoliša. Diljem svijeta, pojedinci pokreću male, ali značajne promjene u svojim zajednicama.

Foto: BRITA

Posjetom web-stranici www.worldwidewaterstories.com/hr možete se upoznati s takvim inspirativnim pojedincima, poput Erica Bosirea iz Kenije, koji je svojom idejom da sačuva kišu koja u Keniji pada jednom godišnje, u podzemnim kontejnerima i pomoću crpki za navodnjavanje, koje su pokretane solarnim panelima, omogućio navodnjavanje pustinje tijekom cijele godine. Isto tako, projekti poput „Život Nieblas“ na Kanarskim otocima, koji prikupljaju vodu iz magle za poljoprivredne potrebe, ili organizacije poput „Viva con Agua“ koja poboljšava pristup pitkoj vodi u zemljama poput Ugande, svjedoče o snazi pojedinaca u rješavanju globalnih problema. Inspirativne osobe poput Helen Moffett iz Cape Towna također nas potiču na djelovanje pružajući jednostavne, ali vrijedne savjete o svjesnijem korištenju vode za dobrobit budućih generacija u svojoj knjizi „101 Water Wise Ways“.

Važnost vode za održivost planeta

Jedan od ključnih resursa kojem treba posvetiti pažnju je voda, esencijalna za život na Zemlji, ali često zanemarena i zagađena. Stoga, važno je poduzeti mjere kako bismo zaštitili vodne resurse, smanjili zagađenje vode i osigurali pristup čistoj vodi za sve ljude. Sve više tvrtki unosi promjene u svoje proizvodne pogone kako bi smanjile zagađenje okoliša. Među njima se posebno ističe BRITA, koja kroz inovativne tehnologije filtriranja omogućava ljudima pristup čistoj vodi iz slavina, smanjujući tako ne samo potrebu za kupovinom vode u plastičnim bocama već i količinu plastičnog otpada. Koristeći BRITA vrč s filterom za vodu, svatko može pretvoriti vodu iz slavine u pročišćenu tekućinu bez nečistoća i neugodnih mirisa.

Foto: BRITA

Osim što je filtrirana voda izvrsnog okusa, potiče i zdravu hidrataciju organizma te obogaćuje okus hrane i pića. Kava pripremljena BRITA vodom ima gušću pjenu i izraženiju aromu, dok je čaj kristalno bistar, bez naslaga kamenca na vrhu te je bogatijeg okusa. Smanjenje kalcifikacije unutar kuhinjskih aparata, poput kuhala za vodu ili kafe aparata, još je jedna prednost filtrirane vode, što rezultira smanjenjem taloga kamenca i potrebe za čestim čišćenjem ili servisiranjem vaših aparata.

Korištenjem BRITA proizvoda, poput filtera MAXTRA PRO LIMESCALE i MAXTRA PRO ALL-IN-ONE, možemo učinkovito ukloniti nečistoće poput kamenca, herbicida i pesticida iz vode. Također, koristeći BRITA proizvode, ne samo što štitimo okoliš smanjujući zagađenje plastikom već i brinemo o svome osobnom budžetu.

Foto: BRITA

Put prema održivosti

Ulaganjem u ove inovativne proizvode, svatko od nas može doprinijeti očuvanju voda i stvaranju održive budućnosti za sve jer male promjene u našem svakodnevnom životu mogu učiniti veliku razliku. Učinimo nešto dobro za sebe i za naš planet, postanimo junaci u priči o održivosti!

Za više informacija o BRITA proizvodima, posjetite www.brita.hr.

Sadržaj donosimo u suradnji s BRITOM

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije